Over Natalie Spaans

“Natalie is een mensgerichte werker. Zij heeft een warme persoonlijkheid,
is toegankelijk en schept van daaruit vertrouwen. Daarmee inspireert zij andere mensen”.

Veranderen en anderen meenemen in verandering is mijn natuurlijke aard
Ik ben opgegroeid in een omgeving van snel opvolgende veranderingen en het omgaan met mensen met een enorme diversiteit in gedrag, geloof, cultuur en sociale klassen. Deze achtergrond is mijn praktijkscholing.

Sociaal ondernemend
Op de middelbare school wist ik niet wat ik wilde worden. Een castingbureau oprichten? Want, op de televisie zag ik weinig van de culturele diversiteit uit mijn eigen straatbeeld. Misschien werd ik maatschappelijk werker, dan kon ik mensen ondersteunen. Psychologe, om ze beter te begrijpen. Fotograaf, om datgene in beeld te brengen waarvoor ik de woorden niet kon vinden. Of zou ik iets kunnen worden met al mijn ideeën en de verbindingen die ik maakte? Zo vond ik in expats een nieuwe doelgroep voor het verhuren van de huizen van de plaatselijke vastgoedondernemer. Een kennis van een kennis hielp ik met het opzetten van haar modellenbureau. Een depressieve klasgenoot koppelde ik aan een vriendin van mij waarvan ik het gevoel had dat zij bij haar paste; zij werden vrienden voor het leven! En moedigde ik een andere vriendin aan om met haar talent voor het vlechten van haren geld te verdienen.

Bedrijfsleven
Vanaf mijn achttiende combineerde ik leren met werken. Als assistent en sparringpartner in het bedrijfsleven (o.a. voor de bedrijven TBWA (reclame/communicatie), DA (retail), Dimension Data (ICT) en Fortis. Geld verdienen kwam hier samen met mijn organiserend vermogen en talent om projecten op te zetten en in goede banen te leiden. Als een spin in het web. In deze jaren heb ik veel gezien en geleerd. Wel miste ik van tijd tot tijd de connectie met mijn creativiteit en sociale ambities.

Studie
In 2009 ben ik in het sociale domein gaan werken, in combinatie met de studie HBO Social Management. Gericht op het oplossen van problemen en het creëren van kansen voor maatschappelijke vraagstukken. Op buurt-, wijk- en organisatieniveau. In juni 2014 ben ik afgestudeerd. De uit deze studie verworven kennis en competenties, vormen een mooie aanvulling op mijn levens- en werkervaring.

Sociaal ondernemer
Als sociaal ondernemer zie ik kansen en creëer ik oplossingen in een vaak complex samenspel tussen verschillende belangen van mensen, gemeenten en organisaties. Met aandacht en doorzettingsvermogen werk ik in (kleinschalige) projecten die aansluiten op mijn ambitie:
‘Het creëren van kansen in een samenleving en economie waar iedereen aan kan deelnemen. Met als sleutelwoorden: levenskwaliteit, ontwikkeling, creativiteit, expressie, ontmoeting, zelforganisatie en ondernemerschap’.