Ik en mijn droom

Geplaatst op

IKENMIJNDROOM

‘We gaan naar een andere zorg, een andere vorm van hulp en ondersteuning. En een ander denken over welvaart en welzijn’

“If you can dream it, you can do it!’ – Walt Disney

Opdrachtgever: de Wolfskuil groepsaccommodaties Ommen
Opdracht: ontwikkelen businesscase Dreamers

Wij hebben een droom! En wij zijn Marcel Verheij van de Wolfskuil,  Ben Koenen van Ben Koenen BV en Natalie Spaans van Sociaal Eigen Wijs. Onze droom is, dat wij – Ik en mijn droom –  ontwikkelen tot een landelijk, preventief en innovatief programma voor jongeren van 10-15 jaar.

Landelijk: als onderdeel van –  Ik en mijn droom – komen jongeren uit heel Nederland naar vakantiecentrum de Wolfskuil in Ommen. Voor een weekend fun, frisse lucht en een avontuurlijk programma, waar dromen werkelijkheid worden.

Preventief: jongeren gaan de uitdaging aan om hun dromen te realiseren. Ik en mijn droom – versterkt het zelfvertrouwen, de zelfredzaamheid, sociale vaardigheden, talenten, democratisch burgerschap en ondernemerschap bij jongeren. Jongeren ervaren dat zijzelf een nieuwe werkelijkheid kunnen creëren. Een werkelijkheid los van de situatie waarin zij opgroeien.

Het versterken van de zelfkracht bij de jongeren en hun omgeving (ouders, buurtbewoners, sociale netwerken) voorkomt het beroep op dure professionele hulp en ondersteuning.

Innovatief: Dreamers gaat uit van de intrinsieke motivatie (de droom) van de jongere zelf. Jongeren gaan de uitdaging aan om hun droom te realiseren. Van droom naar ambitie naar uitdaging naar uitvoering naar succes! Dit doen zij samen met hun dreamcoaches: ouders, buurtgenoten, vrijwilligers, sociale netwerken of een professional. Ook het bedrijfsleven wordt betrokken bij de realisatie van de dromen.

Bij – Ik en mijn droom – wordt de formule uit de buurt – in de buurt gehanteerd. Het programma wordt zowel buiten de buurt (in de Wolfskuil) uitgevoerd, als ook in de buurt zelf. Voor Dreamers is het belangrijk dat jongeren uit hun vertrouwde omgeving gehaald worden, om hun droom te bepalen en de uitdaging aan te gaan om de droom te realiseren.

Laatste nieuws:    

Onder begeleiding van sociaal econoom Piet van Veen het bedrijfsidee uitgewerkt. In mei gaan we verder met het ontwikkelen van de businesscase. Van de provincie Overijssel hebben wij subsidie gekregen om de businesscase te ontwikkelen. Wij hopen voor de zomervakantie de businesscase af te ronden. Vervolgens gaan we de ontwikkelingsfase in en kunnen we Dreamers in de markt zetten.

Pilotproject in Ommen! Periode: april-juni 2018