AMBACHTSPLEIN055

Geplaatst op

AMBACHTSPLEIN055 is een project en dient te leiden naar een zelfvoorzienende sociale ondernemers coöperatie in Apeldoorn.

AMBACHTSPLEIN055 is gericht op vitaal en creatief (scharrel)ondernemerschap van mensen die een zelfstandige onderneming ambiëren, of willen groeien met hun bestaande onderneming.

AMBACHTSPLEIN055 is een initiatief van  Pol Advies & Projecten (Jacqueline Pol) en Sociaal Eigen Wijs (Natalie Spaans).

Een groep Apeldoorners gaat aan de slag om zelfstandig en samen kansen op de arbeidsmarkt te creëren. Allemaal beheersen zij een ambacht, zoals: dieetadvies, techniek, ICT, koken, detailhandel, klussen, strijken, huishoudelijk werk, oppassen, sport en beweging,  administratie, zorg verlenen, sociale media, webdesign, ontwerpen en/of creatief bezig zijn.
Allemaal hebben zij de droom om als vitale ondernemers hun inkomen te verdienen. Het Ambachtsplein creëert en faciliteert de omstandigheden waarin hun ondernemerschap ook ‘echt’ van de grond komt en toekomstperspectief krijgt.

Doelstellingen
– Vernieuwende verbindingen tussen deelnemers en de arbeidsmarkt.
– Een inspirerende en motiverende omgeving waar de deelnemers hun onderneming ontwikkelen en toetsen aan de markt.
– Vitale zelfstandige ondernemers die kennis en ervaring weten te verzamelen en te gebruiken voor het succes van hun onderneming.

Doelgroepen
1. Mensen die vanuit een uitkeringssituatie (WWB, WIA, Wajong) willen (scharrel)ondernemen
2. Kleine ondernemers en (beginnende) ZZP’ers
3. Niet-uitkeringsgerechtigden

Laatste nieuws:
Inmiddels hebben wij het projectplan uitgewerkt en zijn we in gesprek met diverse stakeholders en fondsen. De beoogde startdatum is juni 2015.

Voor meer info of meedenken: info@ambachtsplein055