Waar richt jij jouw aandacht op in 2014?

Geplaatst op in de categorie Gedachten Inspiratie Sociaal ondernemen

IMG_0819 web klein

Een gezond en inspirerend 2014 gewenst!

Ieder jaar geef ik mijzelf een thema voor het nieuwe jaar. Vorige jaren was dat de liefde. ‘Let love rule’ zoals een bekende hit van Lenny Kravitz luidt.

Met mijn hart als mijn kompas begon ik in 2010 aan een 4 jarige HBO opleiding om mijn beroepsmatige competenties verder te ontwikkelen. In mijn werk durfde ik mij kwetsbaar op te stellen en vond zo verdieping in de relaties met collega’s en bewoners. En in de projecten waaraan ik werkte hervond ik mijn creativiteit. Nu werk ik positief en met aandacht aan de vraagstukken van mijn klanten en aan sociale vraagstukken die ik zelf belangrijk vind.

Liefde is natuurlijk niet vooral ‘zoetsappig’. Privé niet en ook niet in je werk. Het is hard werken.
Je gaat er volledig voor en als het nodig is laat je los. Je geeft vertrouwen. Je ontvangt vertrouwen.
Je voelt. Je hoort. Je ziet. Je neemt verantwoording. En je maakt keuzes, want jouw tijd en die van de ander kun je maar één keer besteden.  Dit alles is bouwen aan de relatie en het fundament van waaruit groei kan ontstaan.

Een nieuw jaar ligt voor ons en naast liefde is ‘groei’ dan ook mijn nieuwe thema.  Professionele en duurzame groei; met een waarde die niet alleen uit te drukken is in geld en cijfers.

Waar richt jij jouw aandacht op in 2014?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *