Dromen in kunst

Geplaatst op in de categorie Creatief Dromen Gedachten

Afbeelding 115kopie

Stel, je staat te wachten op het perron of je zit in de trein en je gedachten dwalen af. Waar denk je dan aan?

In 2007 reisde ik iedere dag met de trein van Apeldoorn naar mijn werk bij een reclamebureau in Amstelveen. Op het perron en tijdens de reis was ik verzonken in mijn gedachten; familie, liefde, werk, dromen, verlangen, inspiratie, heden, toekomst en verleden. Al deze thema’s kwamen voorbij. Soms met een lach en soms ook met een traan.

Zouden de andere mensen ook zoveel gedachten hebben? En hoe zouden hun gedachten er in een kunstwerk uitzien?

Deze vragen kwamen bij me op en intrigeerden mij. Want waarschijnlijk reizen anderen met soortgelijke gedachten en doelen, maar weten we het niet van elkaar. Ik bedacht me dat het mensen dichter bij elkaar zou brengen als ze meer van elkaars gedachten en dromen zouden weten. Maar dat niet alleen, ik realiseerde me ook dat het een prachtig podium kon zijn voor kunstenaars.

Ik vertelde mijn gedachten aan een vriendin met een eigen communicatiebureau. Ook zij raakte in de ban van het idee om de gedachten van reizigers uit te beelden in kunstwerken. We ontwikkelden samen het concept ‘Dromen in Kunst’. Voor de NS, omdat dit één van de grootste vervoerders van gedachten en dromen is.

Bij dromen in kunst worden de dromen en gedachten van treinreizigers uitgebeeld in kunstwerken. De kunstwerken reizen vervolgens over de perrons en de stations het land door, waardoor ook de dromen en het gedachtegoed reizen.

In 2012 kregen wij de kans om ons ‘te gekke’ idee te introduceren bij Pro Rail en NS. Na twee presentaties en meerdere interne besprekingen vond NS ons idee toch niet passen binnen hun (kunst)beleid. Erg jammer uiteraard, maar mijn Dromen in kunst zijn niet voor niks geweest. Op het perron in 2007 had ik niet kunnen bedenken dat mijn leven er zes jaar later totaal anders uit zou zien. Ik ben er creatiever van geworden, veranderde mijn koers en kreeg alleen maar meer energie om in mijn werk de dromen en talenten van mensen centraal te laten staan. Op deze manier kan ik mijn gedachtegoed alsnog delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *